Bruna – BoekenFeest

Van 16 t/m 24 maart 2024 was het weer Boekenweek in Nederland. Een week waarin als je een boek koopt ook direct een Boekenweekgeschenk ontvangt. Vanuit Bruna heeft Activation Heroes de vraag gekregen om een BoekenFeest te organiseren op twee verschillende locaties in Nederland. Doel was om de Boekenweek feestelijk van start te laten gaan. De twee locaties waren Schiphol Plaza, waar net de nieuwe winkel open was gegaan en Utrecht Centraal. Ook daar was onlangs een nieuwe winkel geopend. Twee mooie locaties om een echt feest te organiseren. Met als klap op de vuurpijl twee bekende schrijfsters die langskwamen om te signeren.

Concept

Activation Heroes heeft samen met Bruna gekeken waar er behoefte aan is en hoe de uitwerking moet zijn van de het BoekenFeest. Belangrijk was dat het echt een feestje moet zijn, en dat er vooral wat te doen moet zijn voor het aanwezige publiek. Vanuit Bruna was er een duidelijk concept van te voren, met een gewenst kleurenpallet. Activation Heroes is vervolgens aan de slag gegaan om op basis daarvan een complete setting neer te zetten op beide locaties.

Setting en activatie

Om het een echt feest te laten worden, hebben we de setting aangekleed met een LED dansvloer. De dansvloer zorgde voor de basis van de setting. Vervolgens hebben we daar nog statafels aan toegevoegd, een automatiek, photobooth, rode loper en een hapje en drankje.

 

Om de aanwezige mensen te enthousiasmeren heeft Activation Heroes een presentator geregeld die het complete feest aan elkaar heeft gesproken. Van het uitnodigen van mensen op de dansvloer, tot het laten deelnemen aan een van de activaties. Bij de activaties kon men kans maken op diverse mooie prijzen, zoals cadeaukaarten en gesigneerde boeken. Door middel van een muntje in de automatiek te gooien, kon je kans maken op een van de prijzen. Naast het winnen van de prijzen, kon je ook je eigen boekenlegger maken, door plaats te nemen voor de photobooth. Direct werd je boekenlegger geprint. Ondertussen kon men ook genieten van een heerlijk drankje of hapje. Op de zaterdag was de populaire schrijfster Simone van der Vlugt aanwezig om haar nieuwe boek Bloedlijn te signeren. Op zondag was Susan Smit aanwezig om haar boek te signeren en een interview te geven.

Bruna BoekenFeest Team

ZIN OM TE STARTEN?

Jij wilt ons beter leren kennen. En wij jou. Win-win. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. En met onze helden is dat sneller dan je denkt.